Spanyol omlett füstölt lazaccal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spanyol omlett füstölt lazaccal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg hámozott burgonya
13 dkg darabolt füstölt lazac
5 db simára kevert tojás
½ dl olaj
2 fej összevágott vöröshagyma
1 nagyobb csokor petrezselyemzöld
½ dl tejszín
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Teflonserpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk, és a hagymát meg az 1 cm-es kockákra vágott burgonyát hozzáadjuk. Közepes lángon, időnként megkeverve 5 perc alatt megsütjük, majd az edényt lefedve, kis lángon még 5 percig pároljuk, vagy amíg a burgonya puha nem lesz.

2. A burgonyát egy tálba átöntjük, és a lazacot meg a petrezselymet belekeverjük. A tojást a tejszínnel simára keverjük, és a burgonyára öntjük, összeforgatjuk.

3. A maradék olajat nagy serpenyőben megforrósítjuk, és a burgonyamasszát beleöntve elsimítjuk. Takaréklángon 5 percig sütjük, hogy a tojás megkocsonyásodjon. Előmelegített grillbe tesszük, és a tetejét 1-2 perc alatt megpirítjuk. A meleg sütőben pár percig pihentetjük, majd cikkekre vágva tálaljuk.

A konzerv lazacot alaposan lecsepegtetjük, és bőrétől, szálkájától megszabadítva vágjuk össze.
Más füstölt hallal is készülhet.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Spanyol omlett füstölt lazaccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1289 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Spanyol omlett füstölt lazaccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
facebook