Spanyol omlett füstölt lazaccal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spanyol omlett füstölt lazaccal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg hámozott burgonya
13 dkg darabolt füstölt lazac
5 db simára kevert tojás
½ dl olaj
2 fej összevágott vöröshagyma
1 nagyobb csokor petrezselyemzöld
½ dl tejszín
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Teflonserpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk, és a hagymát meg az 1 cm-es kockákra vágott burgonyát hozzáadjuk. Közepes lángon, időnként megkeverve 5 perc alatt megsütjük, majd az edényt lefedve, kis lángon még 5 percig pároljuk, vagy amíg a burgonya puha nem lesz.

2. A burgonyát egy tálba átöntjük, és a lazacot meg a petrezselymet belekeverjük. A tojást a tejszínnel simára keverjük, és a burgonyára öntjük, összeforgatjuk.

3. A maradék olajat nagy serpenyőben megforrósítjuk, és a burgonyamasszát beleöntve elsimítjuk. Takaréklángon 5 percig sütjük, hogy a tojás megkocsonyásodjon. Előmelegített grillbe tesszük, és a tetejét 1-2 perc alatt megpirítjuk. A meleg sütőben pár percig pihentetjük, majd cikkekre vágva tálaljuk.

Más füstölt hallal is készülhet.
A konzerv lazacot alaposan lecsepegtetjük, és bőrétől, szálkájától megszabadítva vágjuk össze.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Spanyol omlett füstölt lazaccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1548 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Spanyol omlett füstölt lazaccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
tippek, fortélyok