Fűszeres bifsztek

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fűszeres bifsztek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet 20 dkg-os marhabélszín
2 evőkanál durvára tört fekete bors
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 kiskanál enyhe mustár
½ kiskanál csípős mustár
3 dkg vaj
2 kiskanál olaj
1 dl víz
1 evőkanál paradicsomlé
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb csokor összevágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A hússzeleteket lehártyázzuk, és a borsot beledörzsöljük. Az olajon teflonserpenyőben erős lángon mindkét oldalukon 3-5 percig sütjük, majd a lángot mérsékelve még 1 percig - ha a jobban átsültet szeretjük, akkor 2-3, illetve 5 percig - sütjük. A serpenyőből kiszedve melegen tartjuk.

2. A vizet a serpenyőbe öntjük, a leveskockát belemorzsoljuk, és a fokhagymát meg a kétféle mustárt, a paradicsomot, a Worcestershire-szószt is hozzáadva az edény alját falapáttal megkaparjuk. Még fél percig forraljuk, majd a tűzről lehúzva a vajat is beledobjuk. Addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad, majd a húst a serpenyőbe visszarakva alaposan átforrósítjuk. Sült burgonyával és párolt zöldbabbal körítjük.

Fűszeres bifsztek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1979 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Fűszeres bifsztek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
szólj hozzá, értékelj