Szalonnás báránymáj

| Pirított báránymáj receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szalonnás báránymáj
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg báránymáj
6 szelet húsos füstölt szalonna
2 dl forró víz
1 késhegynyi őrölt bors
2 evőkanál olaj
2 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma

Elkészítés:

1. A májat vékonyra felszeleteljük, az ereket, esetleges csomókat kivágjuk. Papírtörülközőn leszárítjuk. A keményítőt a borssal összekeverjük, és papírra terítjük. A májszeleteket ebbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk.

2. A szalonnát széles csíkokra vágva kisütjük, majd papírtörülközőre terítjük. Az olajat a serpenyőbe öntve, a hagymát 5-10 perc alatt aranysárgára sütjük benne. Szűrőlapáttal kiszedjük.

3. A májszeleteket a serpenyőben maradt zsiradékon kisebb adagokban szép barnára sütjük, majd papírtörülközőn leitatjuk. Utána a szalonnát, a hagymát és a májat a serpenyőbe visszarakjuk, az összemorzsolt és vízben feloldott leveskockát aláöntjük, és kevergetve 10 perc alatt besűrítjük.

Sült burgonyával és párolt zöldséggel tálaljuk.

A máj rengeteg A- és B-vitamint tartalmaz. Már 15 dkg-nyi fedezi a napi vitaminszükségletünket.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Szalonnás báránymáj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3180 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Szalonnás báránymáj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
google+