Narancsos csirke

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Narancsos csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ dl narancslé
2 kiskanál reszelt narancshéj
3 dkg vaj
1 evőkanál olaj
2 fej szeletelt vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kiskanál barna cukor
1 dl fehérbor
1 dl víz

Elkészítés:

1. A vajat a serpenyőben megforrósítjuk, és a combokat közepes lángon 5 percig sütjük rajta, időnként megforgatjuk. A serpenyőből kiszedve papírtörülközőn leitatjuk.

2. A hagymát meg a fokhagymát a serpenyőbe tesszük, és közepes lángon 3 percig kevergetjük. A narancslével, a borral meg a vízzel felengedjük, és a narancshéjat, a cukrot, a levesport belekeverjük. Addig forraljuk, amíg fel nem oldódik.

3. A húsdarabokat a serpenyőbe visszarakjuk, és lefedve, kis lángon 40 percig puhítjuk, hogy a mártás jól besűrűsödjön. (Közben időnként megkeverjük, nehogy odaégjen.) Párolt rizzsel és paradicsomsalátával kínáljuk.

Félédes fehérbor illik hozzá.
Narancsos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1556 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Narancsos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
hírlevél