Csirke hagymamártással

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke hagymamártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 fej cikkekre vágott vöröshagyma
8 db lebőrözött, kicsontozott csirkecomb
1 kiskanál őrölt koriander
2 kiskanál gyömbérpor
2 evőkanál olaj
½ kiskanál fokhagymás só
½ kiskanál chilipor
1 kiskanál őrölt kömény
1 kiskanál őrölt kurkuma
1 kiskanál édesnemes pirospaprika
4 dkg liszt
2 dl víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet a paprikával, a kurkumával, a köménnyel, a korianderrel, a chiliporral és a fokhagymasóval összekeverjük. A húsdarabokat beleforgatva, a felesleget lerázzuk róla.

2. Az olaj felét vas- vagy teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a húst közepes lángon mindkét oldalán 3-3 perc alatt aranysárgára sütjük benne. A serpenyőből kiszedve papírtörülközőre terítjük.

3. A maradék olajat ugyanabban a serpenyőben megforrósítjuk, a gyömbérrel megszórjuk, és a dzsemet beleforgatva a vízzel felöntjük, a leveskockát belemorzsoljuk. 5 percig forraljuk, majd a csirkedarabokat visszatéve 15 percig pároljuk, vagy amíg megpuhul. A fedőt levéve, még 5 percig párologtatjuk, hogy a leve besűrűsödjön. Újhagyma-, illetve vékony paprikacsíkokkal megszórva tálaljuk.

Ha a fűszereket erős lángon sütjük, az ízük sokkal jobban érvényesül.
Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Csirke hagymamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1374 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Csirke hagymamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
cikkek