Paradicsomos-olívás borjúszelet szardellamártással

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos-olívás borjúszelet szardellamártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet vékony szelet, kicsontozott borjúhús
4 db apróra vágott szardella
50 dkg hámozott, összevágott paradicsom
1 dl kimagozott, félbevágott fekete olívabogyó
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
1 evőkanál olaj
1 fej összevágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál fűszeres ecet
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hússzeleteket közepes tűzön az olajon mindkét felükön megsütjük, forró tálra szedjük, és alufóliával letakarva melegen tartjuk.

2. Visszamaradt levében a hagymát és a fokhagymát takaréklángon 5 percig sütjük, gyakran megkeverjük. A szardellát meg a paradicsomot is hozzáadjuk, és 5 percig pároljuk. Az ecettel, sóval, borssal fűszerezve 1 percig forraljuk, majd az olívabogyót és a petrezselymet is beleforgatjuk.

3. A pecsenyét tányérokra fektetjük, és 2-3 evőkanál mártással meglocsoljuk. Főtt tésztával körítjük.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Paradicsomos-olívás borjúszelet szardellamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1866 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Paradicsomos-olívás borjúszelet szardellamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
bevásárlólista