Sült padlizsánszeletek

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült padlizsánszeletek
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db padlizsán
1 evőkanál friss, összevágott mentalevél
4 dkg liszt
2 kiskanál őrölt kömény
2 kiskanál őrölt koriander
1 kiskanál chilipor
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A padlizsánokat 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és sóval bedörzsölve szűrőlapátba fektetjük; alá tálat állítunk, hogy a leve majd ebbe csorogjon. 15 percig pihentetjük, majd papírtörülközővel alaposan megtörölgetjük.

2. A lisztet a fűszerekkel elkeverjük, és a padlizsánszeleteket belemártva, a fölösleget lerázzuk róla.

3. Vas- vagy teflonserpenyőben 2 cm-nyi olajat töltünk, és a padlizsánszeleteket mindkét oldalukon 2-3 percig sütjük benne. Papírtörülközőre terítve leitatjuk, majd mentával összekevert joghurt kíséretében azon melegen tálaljuk.

Sült padlizsánszeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1126 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Sült padlizsánszeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
hírlevél