Hagymás bifsztek



Elkészítés:
1. A hússzeleteket lehártyázzuk. A hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, majd vékonyra felszeleteljük. A vajon takaréklángon 5 perc alatt puhára pároljuk, időnként megkeverjük. A fokhagymát meg a cukrot hozzáadva még 2 percig sütjük. Szűrőlapáttal papírtörülközővel bélelt forró tálra szedjük, megsózzuk, megborsozzuk, és alufóliával letakarva melegen tartjuk.
2. A serpenyőben olajat forrósítunk, és a hús mindkét oldalát 2-3 percig sütjük benne. Ekkor egy kevés barbecue-szósszal leöntjük, a hagymát a tetejére halmozzuk, és most már anélkül, hogy megfordítanánk, még 5 percig sütjük. Petrezselyemmel megszórva, sült hasábburgonyával és paradicsomsalátával tálaljuk.