Hagymás bifsztek

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hagymás bifsztek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet marhabélszín
2 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd összevágott fokhagyma
3 dkg vaj
½ kiskanál kristálycukor
1 evőkanál olaj
2 evőkanál barbecue szósz
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hússzeleteket lehártyázzuk. A hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, majd vékonyra felszeleteljük. A vajon takaréklángon 5 perc alatt puhára pároljuk, időnként megkeverjük. A fokhagymát meg a cukrot hozzáadva még 2 percig sütjük. Szűrőlapáttal papírtörülközővel bélelt forró tálra szedjük, megsózzuk, megborsozzuk, és alufóliával letakarva melegen tartjuk.

2. A serpenyőben olajat forrósítunk, és a hús mindkét oldalát 2-3 percig sütjük benne. Ekkor egy kevés barbecue-szósszal leöntjük, a hagymát a tetejére halmozzuk, és most már anélkül, hogy megfordítanánk, még 5 percig sütjük. Petrezselyemmel megszórva, sült hasábburgonyával és paradicsomsalátával tálaljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Hagymás bifsztek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1538 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Hagymás bifsztek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
bevásárlólista