Pórés-cukkinis sajtlepény

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pórés-cukkinis sajtlepény
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
2 db Julienre vágott cukkini
5 db simára kevert tojás
10 dkg reszelt parmezán sajt
10 dkg kockára vágott, puha sajt
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az egyik evőkanál olajat a serpenyőben megforrósítjuk, és a póréhagymát, kevergetve, megpuhítjuk benne. A serpenyőt lefedjük, és 10 percig pároljuk. Ekkor a fokhagymát meg a gyufaszálnyi csíkokra vágott cukkinit is beleforgatjuk, és még 10 percig puhítjuk. Tálba téve kihűtjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a tojásokkal meg a kétféle sajttal összekeverjük.

2. A többi olajat serpenyőben megforrósítjuk, és a keveréket belesimítva, takaréklángon 15 perc alatt kocsonyásra sütjük.

3. A serpenyőt előmelegített grillbe helyezve a lepényt 3-5 perc alatt aranysárgára sütjük. Szeletelés előtt 5 percig pihentetjük.

Pórés-cukkinis sajtlepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2434 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Pórés-cukkinis sajtlepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
recept beküldése