Ribiszkés sertésborda
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A hússzeletek szélét éles késsel kissé bevagdossuk, hogy a húst a sütés során ne „kapja össze", majd egy kevés sóval vagy flekkenfűszerrel bedörzsöljük. Az olajon erős lángon mindkét felén 8 percig sütjük. A serpenyőből kivéve melegen tartjuk.
2. A zselét meg a bort a serpenyőben visszamaradt pecsenyelébe keverjük, és 10 perc alatt a felére beforraljuk. A pecsenyére öntve kínáljuk.
Friss salátával kínáljuk.
A serpenyőt használat után még melegen papírtörülközővel töröljük ki.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.