Ribiszkés sertésborda

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ribiszkés sertésborda
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet sertésborda
1 evőkanál olaj
2 dl fehérbor
ízlés szerint flekkenfűszer
vagy
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hússzeletek szélét éles késsel kissé bevagdossuk, hogy a húst a sütés során ne „kapja össze", majd egy kevés sóval vagy flekkenfűszerrel bedörzsöljük. Az olajon erős lángon mindkét felén 8 percig sütjük. A serpenyőből kivéve melegen tartjuk.

2. A zselét meg a bort a serpenyőben visszamaradt pecsenyelébe keverjük, és 10 perc alatt a felére beforraljuk. A pecsenyére öntve kínáljuk.

Friss salátával kínáljuk.

A serpenyőt használat után még melegen papírtörülközővel töröljük ki.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Ribiszkés sertésborda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1432 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Ribiszkés sertésborda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
hírlevél