Ponty mártásban

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: lábas, séfkés, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg paradicsom
1 nagyobb ponty
½ fej vöröshagyma
5 evőkanál olaj
½ pohár száraz fehérbor
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

Lepikkelyezzük, megtisztítjuk és kívül-belül alaposan megmossuk a halat.

A petrezselymet és a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk és felszeleteljük. Egy nagy lábasban olajon sárgára pirítjuk a hagymát, beletesszük egészben a halat és kis ideig mind a két oldalára fordítva pároljuk. Hozzáöntjük a bort, hagyjuk elfőni, beletesszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet.

Kb. 30 percig pároljuk, néha óvatosan megforgatva a halat. Ha nagyon elfőné a levét, kevés meleg vízzel pótoljuk. Mielőtt végleg levennénk a tűzről, hozzáadjuk a petrezselymet. Előmelegített tálon, saját mártásában tálaljuk.

A főzéskor használt bort kínáljuk hozzá.
Köretként petrezselymes burgonya és a párolt rizs jó hozzá.
Ha igazán pikánssá akarjuk tenni a zöldpetrezselyemmel együtt néhány levél friss kakukkfüvet és/vagy bazsalikomlevelet adjunk hozzá a végén.
Könnyen meghámozható a paradicsom vagy a barack, ha néhány pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe rakjuk. Ekkor késsel megvágva, szinte "leugrik" a héja. A bemártáshoz tűzzük őket villahegyre.
Száraz rozé illik hozzá.
Ponty mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 363 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha remekeiből
Az olasz konyha remekeiből
(Lapkiadó Vállalat, 1984)

Régi kötelezettségemnek teszek eleget, amikor szeretném megismertetni a magyar háziasszonyokat az olasz konyha különleges ízeivel. Több ízben jártam Olaszországban, mint meghívott szakács és igyekeztem megismerkedni az olasz konyha... bővebben...
Kép nélkül
Ponty mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha remekeiből
Az olasz konyha remekeiből
(Lapkiadó Vállalat, 1984)

Régi kötelezettségemnek teszek eleget, amikor szeretném megismertetni a magyar háziasszonyokat az olasz konyha különleges ízeivel. Több ízben jártam Olaszországban, mint meghívott szakács és igyekeztem megismerkedni az olasz konyha... bővebben...
twitter