Lakkozott bélszín

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Lakkozott bélszín
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet 20 dkg-os marhabélszín
1 dl méz
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál olaj
2 kiskanál gyömbérpor
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl víz
2 evőkanál friss, összevágott koriander
másfél evőkanál dijoni mustár
A tálaláshoz:
ízlés szerint összevágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A hússzeleteket az olajon mindkét felükön 2-2 percig erős lángon sütjük. Ha túl véresnek találjuk, további 1-1 percig sütjük. Aki közepesen vagy átsülten szereti, mindkét oldalát még 2-3, illetve 4-6 percig süsse. A serpenyőből kivéve forró tálra fektetjük, és melegen tartjuk.

2. A visszamaradt pecsenyelébe gyömbért, fokhagymát, mézet, koriandert, mustárt, szójaszószt teszünk, és a vízben feloldott leveskockát hozzáadjuk, majd takaréklángon, fedő nélkül 4 percig forraljuk. A húsra öntve, petrezselyemmel megszórva adjuk az asztalra.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Lakkozott bélszín
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2163 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Lakkozott bélszín
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
ételfotó