Narancsos bélszíncsíkok



Elkészítés:
1. A húsról minden hártyát, zsiradékot lebontunk. A tiszta húst a rostjaira merőlegesen vékony csíkokra vágjuk. Porcelán- vagy cseréptálba rakjuk, és 2 evőkanál olajjal meg a narancshéjjal ízesítjük. Ujjunkkal alaposan összedolgozzuk, hogy a húst az ízesítők jól átjárják. Folpackkal letakarva 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük. A keményítőt a narancslével simára keverjük.
2. Wokban vagy teflonserpenyőben a harmadik kanál olajat megforrósítjuk, és a húst erős lángon, kisebb adagokban szép pirosra sütjük rajta, majd szűrőlapáttal kiszedjük.
3. A serpenyőt újra megforrósítjuk, és a nyolcba vágott hagymát, a répát meg az 5 cm-es darabokra vágott vékony babot belerakva erős lángon, kevergetve, 2 percig sütjük. A keményítős narancslével besűrítjük, majd a húst is az edénybe visszarakjuk. Szójaszósszal ízesítjük, és szezámmaggal megszórva tálaljuk.