Bélszíncsíkok paprikával
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 25 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A hagymát cikkekre vágjuk. A kicsumázott kétféle paprikát nagy kockákra szabjuk. A leveskockát a vízbe morzsoljuk, és a keményítővel simára keverve szójaszósszal meg cukorral ízesítjük.
2. Wokban vagy teflonserpenyőben 1 evőkanál olajat megforrósítunk, és a fokhagymát, a paprikát, a borsot meg a hagymacikkeket kevergetve, nagy lángon 1 percig sütjük benne. Szűrőlapáttal tálra szedjük.
3. A másik kanál olajat a serpenyőben megforrósítjuk, és a csíkokra vágott húst 2 perc alatt szép pirosra sütjük rajta. Megborsozzuk, és a keményítős mártással meg a zöld félével együtt kevergetve besűrítjük.
Az olajat mindig forrósítsuk meg, ha húst sütünk benne, mert így a húsnak szép piros kérge lesz, és a benne lévő zamatos levet megőrzi.