Bélszíncsíkok paprikával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bélszíncsíkok paprikával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db húsos zöldpaprika
¼ kiskanál őrölt bors
1 dl víz
2 kiskanál kukoricakeményítő
2 kiskanál szójaszósz
1 kiskanál kristálycukor
2 evőkanál olaj
2 gerezd apróra vágott fokhagyma

Elkészítés:

1. A hagymát cikkekre vágjuk. A kicsumázott kétféle paprikát nagy kockákra szabjuk. A leveskockát a vízbe morzsoljuk, és a keményítővel simára keverve szójaszósszal meg cukorral ízesítjük.

2. Wokban vagy teflonserpenyőben 1 evőkanál olajat megforrósítunk, és a fokhagymát, a paprikát, a borsot meg a hagymacikkeket kevergetve, nagy lángon 1 percig sütjük benne. Szűrőlapáttal tálra szedjük.

3. A másik kanál olajat a serpenyőben megforrósítjuk, és a csíkokra vágott húst 2 perc alatt szép pirosra sütjük rajta. Megborsozzuk, és a keményítős mártással meg a zöld félével együtt kevergetve besűrítjük.

Az olajat mindig forrósítsuk meg, ha húst sütünk benne, mert így a húsnak szép piros kérge lesz, és a benne lévő zamatos levet megőrzi.
Bélszíncsíkok paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1588 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Bélszíncsíkok paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
most van szezonja