Húsos-rákos tészta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Húsos-rákos tészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 maréknyi szárától megtisztított szójacsíra
12 db főtt királyrák
20 dkg sült sertéshús
3 szál vékonyra szeletelt újhagyma
1 kiskanál ételízesítő
½ dl dióolaj
4 gerezd összevágott fokhagyma
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál chiliszósz
1 kiskanál gyömbérpor
1 evőkanál enyhe ecet
1 dl víz
ízlés szerint
A díszítéshez:
1 csokor friss, összevágott koriander

Elkészítés:

1. A rákot megtisztítjuk, a farkakat egészben hagyjuk. A sertéshúst egyforma vékony csíkokra vágjuk. A széles laposmetélt-tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

2. Wokban vagy teflonserpenyőben a fokhagymát az olajon erős lángon pár pillanatig sütjük, majd a húst meg a rákot hozzáadva 1 percig a tűzön hagyjuk. A tésztát is beleforgatjuk, és a szójaszósszal, a chilimártással, az ecettel meg a vízben feloldott ételízesítő porral felengedjük. Erős lángon 2-3 percig, kevergetve, sütjük, hogy a leve kissé besűrűsödjön.

3. A végén a (a száráról lecsípkedett) szójacsírát és az újhagymát is belekeverjük, 1 percig még a tűzön kevergetjük. Azon forrón korianderrel megszórva kínáljuk.

Húsos-rákos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2192 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Húsos-rákos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
pinterest