Párolt káposzta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Párolt káposzta
Adag: 1 adag (8-10 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
120 dkg fejes káposzta
4 dkg zsír
1 késhegynyi őrölt bors
1 csapott kávéskanál kristálycukor
1 csapott kávéskanál köménymag
1 kis fej vöröshagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A fejes káposztát (lehet zöld vagy vörös) legyaluljuk, besózzuk, és 15-20 percig állni hagyjuk, majd két tenyerünk közt kinyomjuk a levét.

2. Egy kis fej vöröshagymát finomra vágunk, és zsírban üvegesre párolunk.

3. Rövid ideig pirítunk benne egy csapott kávéskanál köménymagot, hozzáadjuk a káposztát. és a lábast időnként rázogatva, addig pirítjuk, míg a színe kicsit változik (pl. a zöld barnás lesz).

4. Ekkor elkeverjük benne a kristálycukrot, a borsot és ízlés szerint ecetet.

Párolt káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3173 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Párolt káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
recepttár