Krumplipüré

Burgonyapüré

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Krumplipüré
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg lisztes burgonya
igény szerint forró tej
5 dkg vaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A krumplit héjában megfőzzük, majd még melegen letisztítjuk, és krumplinyomón áttörjük.

2. Elkeverjük a vajjal, és részletekben belekeverünk annyi forró tejet, amennyi kívánatos állaga eléréséhez szükséges.

3. Tovább keverjük falapáttal vagy kézi habverővel, míg egész habos lesz.

Mártásos húsokhoz sűrűbb, sültekhez pépesebb legyen.

Krumplipüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2870 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Krumplipüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
szótár