Szilvás-zöldséges sertéscsíkok

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szilvás-zöldséges sertéscsíkok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kisebb szál Julienre vágott fehérrépa
50 dkg kicsontozott rövid karaj
20 dkg zsenge zöldborsóhüvely
2 kisebb szál ferdén vékonyra szeletelt sárgarépa
1 evőkanál olaj
2 kisebb fej cikkekre vágott vöröshagyma
2 kiskanál gyömbérpor
2 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

1. A húst lezsírozzuk, lehártyázzuk, és kisujjnyi csíkokra vágjuk. Wokban vagy teflonserpenyőben az olajon erős lángon megpirítjuk, majd szűrőlapáttal papírtörülközőre szedjük.

2. A visszamaradt pecsenyezsírban a hagymát a gyömbérrel fűszerezve 2 percig sütjük. A szójaszószt meg a lekvárt hozzáadva 2 percig a tűzön kevergetjük, hogy a lekvár felolvadjon.

3. A megtisztított borsóhüvelyt, a kétféle répát belerakva, erős lángon 4 percig kevergetve sütjük, majd a húst is visszarakva 1 perc alatt alaposan felmelegítjük. Azonnal, főtt rizs vagy tészta kíséretében kínáljuk.

Szilvás-zöldséges sertéscsíkok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1356 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Szilvás-zöldséges sertéscsíkok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
lexikon