Csirke gombával és tésztával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke gombával és tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg cérnametélt
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál halszósz
2 evőkanál olaj
1 fej összevágott vöröshagyma
2 gerezd tört fokhagyma
2 maréknyi szójacsíra
1 dkg friss, összevágott koriander
2 evőkanál citromlé
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

2. A gombát 15 percre vízbe áztatjuk, leszűrjük, kinyomkodjuk, és a kalapjukat felszeleteljük; a szárukat kidobjuk.

3. Teflonserpenyőben a hagymát meg a fokhagymát az olajon megpároljuk, és a csirkét hozzáadva erős lángon, kevergetve, 3 perc alatt megpirítjuk, a levét elpárologtatjuk. Sütés közben az összetapadt hússzemeket villával szétbontjuk.

4. Utána a koriandert, a citromlevet, a halmártást, a szójaszószt, a gombát és a főtt tésztát is beleforgatjuk, 2 percig kevergetve sütjük. Az utolsó pillanatokban a szójacsírát is az edénybe tesszük. Ha szeretjük, karikákra vágott csípős paprikával is díszíthetjük.

Csirke gombával és tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1409 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Csirke gombával és tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
recept beküldése