Édes-fűszeres bélszín

| Édes-fűszeres marharagu receptek
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édes-fűszeres bélszín
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dl narancslé
½ dl szilvalé
4 evőkanál olaj
2 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
2 db szeletelt cukkini
2 szál szeletelt szárzeller
25 dkg csiperkegomba
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál teriyakimártás
2 evőkanál vermut
vagy
2 evőkanál sherry

Elkészítés:

1. A húst a rostjaira merőlegesen vékony, ujjnyi hosszú csíkokra vágjuk. Az olaj felét wokban vagy teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a húst kisebb adagokban, erős lángon 2-3 percig pirítjuk, de nem sütjük át teljesen. A serpenyőből kivéve papírtörülközőn leitatjuk.

2. Az olaj másik felét a serpenyőbe öntve, a répát 2 percig sütjük benne. A cukkinit, a zellert, a gombát, a fokhagymát is hozzáadva még 3 percig a tűzön kevergetjük.

3. Narancs- és szilvalével felöntjük, a sherryvel (és ha van, teriyaki-mártással) ízesítjük, s erős lángon még 2 percig, kevergetve sütjük, hogy a zöldféleségek megpuhuljanak. A húst az edénybe visszarakva alaposan átmelegítjük. Vékony répacsíkokkal is díszíthetjük.

Teriyakimártás

Teriyakimártás
4 evőkanál japán szójaszósz
1 teáskanál reszelt gyömbér
2 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál szaké
2 evőkanál mirin
1 gerezd zúzott fokhagyma

1. Egy kis lábosba tesszük a szójaszószt, a mirint, a szakét, a cukrot, és ha használunk, a reszelt vagy csíkokra vágott gyömbért meg a zúzott fokhagymát is.

2. Kis lángon melegítjük, közben keverjük, míg a cukor feloldódik. 15 percig forraljuk, amíg a mártás besűrűsödik. Tálalás előtt hűlni hagyjuk.

A fenti mennyiségekből 1,25 dl-nyit készíthetünk.

Édes-fűszeres bélszín
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1819 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Édes-fűszeres bélszín
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
szótár