Görög bárány

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Görög bárány
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 maréknyi kimagozott, félbevágott fekete olívabogyó
40 dkg kicsontozott báránygerinc
10 dkg gomolyasajt
vagy
10 dkg feta sajt
5 dkg hámozott, pirított mandula
2 evőkanál friss, összevágott oregánó
2 evőkanál citromlé
3 gerezd tört fokhagyma
20 dkg apró, félbevágott paradicsom
3 db vékonyra szeletelt cukkini
1 nagyobb fej szeletelt lilahagyma
1 nagyobb szeletelt paradicsompaprika
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. A húst rostjaira merőlegesen vékony csíkokra vágjuk. Az olajon wokban vagy teflonserpenyőben erős lángon, kisebb adagokban szép pirosra sütjük, szűrőlapáttal kiszedjük.

2. A hagymát meg a cukkinit a serpenyőben maradt pecsenyelébe rakjuk, erős lángon 2 perc alatt megsütjük. A tört fokhagymát meg a paradicsomot is beleforgatjuk, és együtt megpuhítjuk. A húst visszarakjuk, és az egészet alaposan átmelegítjük.

3. A tűzről lehúzva a citromlével meglocsoljuk, az olívával és az oreganóval jól összekeverjük, és darabokra morzsolt sajttal, mandulával megszórva tálaljuk.

Görög bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1830 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Görög bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
szótár