Mángoldos bélszín

| Mángoldos marharagu receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mángoldos bélszín
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb csokor mángold
4 evőkanál olaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál friss, összevágott bazsalikomlevél
1 evőkanál édes vermut
vagy
1 evőkanál édes sherry

Elkészítés:

1. A mangoldot megmossuk, leszárítjuk, a szárakat a levelekről lehúzzuk. A szárakat 5-6 cm-es darabokra vágjuk, a leveleket kisebb darabokra aprítjuk (1. kép). Wokban vagy teflonserpenyőben 1 evőkanál olajat forrósítunk, és a fokhagymát pár pillanatig sütjük benne.

2. A húst a rostjaira merőlegesen vékony csíkokra vágjuk, és a maradék olajon erős lángon megpirítjuk (2. kép), de nem sütjük át teljesen. A serpenyőből szűrőlapáttal kiszedjük.

3. A mangold szárát és levelét a visszamaradt pecsenyelébe forgatjuk (3. kép), és addig sütjük, amíg kissé megfonnyad. A húst visszarakjuk, a sherryt hozzáöntjük, és 2-3 perc alatt a húst kevergetve megpuhítjuk.

4. A bazsalikommal ízesítve (4. kép) azonnal tálaljuk.

Mángoldos bélszín Mángoldos bélszín Mángoldos bélszín Mángoldos bélszín
A mangold a spenóthoz hasonló, de szelídebb ízű zöldféle. Ebben a receptben kínai kellel is helyettesíthető. Ha szeretjük, a tetejét paradicsompaprika csíkokkal is megszórhatjuk.
Mángoldos bélszín
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1656 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Mángoldos bélszín
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
most van szezonja