Thai marharagu

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Thai marharagu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál olaj
1 db hegyes, csíkokra vágott csípős paprika
2 gerezd fokhagyma
½ dl citromlé
2 evőkanál enyhe chiliszósz
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál friss, összevágott koriander
2 evőkanál összevágott mentalevél
40 dkg paraj
vagy
40 dkg mángold
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

2. A húst a rostjaira merőlegesen vékony, hosszú csíkokra vágjuk.

3. A húst az olaj felén wokban vagy teflonserpenyőben erős lángon megpirítjuk, de nem sütjük át teljesen. Papírtörülközőre terítve leitatjuk.

4. A maradék olajat ugyanebbe a serpenyőbe öntjük, és a paprikát meg a fokhagymát beletéve 1 percig sütjük. A félbe vagy négyfelé vágott vöröshagymát és az újhagymát hozzáadjuk, és erős lángon 2 percig sütjük.

5. A citromlével, a chilimártással, a halmártással, a korianderrel és a mentával ízesítjük. A húst meg a tésztát beleforgatjuk, és néhány percig együtt sütjük.

A húst több, kisebb adagban kell sütni. Ha túl sok kerül az edénybe, levet ereszt, és szívóssá válik.
A mángold a parajhoz hasonló zöldféle, de az íze nem olyan erőteljes.
Thai marharagu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2358 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Thai marharagu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
szólj hozzá, értékelj