Zöldséges serpenyős bárány

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldséges serpenyős bárány
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kicsontozott báránygerinc
2 szál szeletelt póréhagyma
25 dkg tisztított paraj
1 db simára kevert tojásfehérje
1 evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál olaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál szójaszósz
1 kiskanál kristálycukor
½ dl víz
1 kiskanál ételízesítő
1 evőkanál gyömbérpor
vagy
1 db friss, 2 cm-es gyömbér
pár csepp chiliszósz
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst 2,5 cm-es, ferde csíkokra vágjuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd tojásfehérjébe mártjuk, keményítőbe forgatjuk. Az olaj felét wokba vagy teflonserpenyőbe öntjük, és a fokhagymát, a vékonyra szeletelt gyömbért meg a szójaszószt hozzáadjuk. Felforraljuk, és a húsdarabokat belerakva erős lángon 1 percig sütjük. A serpenyőt lefedve, takaréklángon 3 percig pároljuk, majd a tűzről lehúzzuk.

2. A maradék olajon a póréhagymát 3 percig sütjük.

3. A parajt és a zöldborsót beleforgatva 1 percig erős, majd 2 percig takaréklángon sütjük. A cukrot a vízzel és az ételízesítő porral simára keverjük, pici chilivel fűszerezzük és a serpenyőbe öntjük. A húst is hozzáadjuk, és addig sütjük, amíg a hús meg a zöldség teljesen puha nem lesz. Ha szeretjük, tálalásnál citromhéjat is reszelhetünk rá.

Zöldséges serpenyős bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1216 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Zöldséges serpenyős bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
recept beküldése