Wonton a tenger gyümölcseivel

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Wonton a tenger gyümölcseivel
Adag: 5-6 főre (50 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg nyers, színhús garnélarák
½ teáskanál fehér bors
½ teáskanál
2 teáskanál szójaszósz
2 teáskanál szezámmag-olaj
1 evőkanál víz
3 teáskanál kukoricaliszt
2 evőkanál vízigesztenye
12 és fél dkg apróra vágott szójacsíra
3 teáskanál frissen reszelt gyömbér
4 szál apróra vágott újhagyma
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 evőkanál friss korianderlevél

Elkészítés:

1. Egy wokban felhevítjük az olajat, és 2 percig sütjük benne az aprított fokhagymát, az aprított újhagymát és a frissen reszelt gyömbért.

2. Hozzáadjuk a megtisztított garnélahúst, az aprított szójacsírát és az aprított vízigesztenyét. Lefedve 2 percig pároljuk. Miután megpároltuk, belekeverjük a lecsepegtetett konzerv rákhúst.

3. Összekeverjük a kukoricalisztet a vízzel, a szezámolajjal és szójaszósszal, sóval és fehér borssal, és simára keverjük.

4. Hozzáadjuk a keverékhez, és 2 percig keverjük, míg a mártás besűrűsödik. Teljesen kihűtjük. Mindegyik wonton-tésztalap közepére teszünk 1 evőkanál tölteléket. A széleit megkenjük egy kis vízzel, és a töltelék körül összefogjuk, hogy kis batyut formáljunk; megcsavarjuk, és a széleit összecsippentjük.

4. Bő forró olajban 4-5 percig sütjük, vagy egy bambusz vagy fém párolóbetétben 25-30 percig pároljuk.

Wonton a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1477 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Wonton a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
pinterest