Csirkés Waldorf-saláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkés Waldorf-saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db zsemle
1 kis tubus majonéz
2 evőkanál összevagdalt dió
1 kisebb összevagdalt alma
1 nagyobb zellerlevél
vagy
1 szál összevágott zeleri
1 nagyobb szeletelt paradicsom
2 evőkanál tejföl
2 szál összevágott újhagyma
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. Az olajat teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a darált húst erős lángon, kevergetve, 4 percig sütjük benne, hogy a fölösleges nedvessége elpárologjon. Közben az összetapadt húsdarabkákat villával szétbontjuk. Az újhagymát hozzáadva, kevergetve, még 1 percig sütjük.

2. A csirkevagdalékot kihűtve az almával, a zelerivel (illetve a zellerlevelekkel), a dióval, a majonézzel és a tejföllel összekeverjük.

3. A zsemle tetejéről egy lapot levágunk, a belsejét kanállal jórészt kiszedjük.

4. Az üreg felét a csirkevagdalékkal megtöltjük, paradicsomszelettel és a salátalevéllel befedjük, majd a maradék csirketölteléket ráhalmozzuk. A levágott tetőt ráfektetve tálaljuk.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Csirkés Waldorf-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1647 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Csirkés Waldorf-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
cikkek