Burkolt csirke

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg hámozott, kockára vágott burgonya
1 evőkanál olaj
1 nagyobb fej összevágott vöröshagyma
25 dkg csiperkegomba
7 és fél dl víz
40 dkg paradicsom
2 kiskanál friss, összevágott kakukkfű
1 evőkanál Worcestershire szósz
A tetejére:
100 dkg kockára vágott burgonya
másfél dl tejföl
6 dkg vaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A hagymát az olajon, kevergetve, 2 percig pároljuk, majd a húst beleforgatva erős lángon, tovább keverve 4 perc alatt megsütjük, hogy a leve elpárologjon. Közben az összetapadt húsdarabkákat villával szétbontjuk.

2. A burgonyát, a gombát, az összevagdalt paradicsomot, a paradicsompürét hozzáadjuk, és a vízzel felengedve a leveskockát belemorzsoljuk. Kakukkfűvel és Worcestershire-szósszal fűszerezzük, és lefedve, takaréklángon, 15 percig pároljuk. Ezalatt a burgonya megpuhul, és a leve is besűrűsödik. Evőkanállal egy 24 cm átmérőjű tűzálló tálba átmerjük.

3. A tetejére a burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A vajjal és a tejföllel összekeverjük, és villával vagy burgonyatörővel simára dolgozzuk. A csirkevagdalék tetejére simítjuk, és kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Burkolt csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2532 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Burkolt csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
recept beküldése