Csirke-egytál

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke-egytál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb hámozott burgonya
3 dl tejszín
2 evőkanál olaj
2 nagyobb fej összevágott vöröshagyma
4 szál vastagra szeletelt sárgarépa
2 és fél dl fehérbor
7 és fél dl víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst a levesporral összegyúrjuk, és egy-egy evőkanálnyi masszából vizes kézzel gombócokat formálunk.

2. Az olajat teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a húsgombócokat több részletben, kis lángon, közben megforgatva 5 percig sütjük. Papírtörülközőre terítve a fölösleges zsiradékot leitatjuk róluk.

3. A hagymát, a 2 cm-es kockákra vágott burgonyát és az 1 cm-es szeletekre vágott répát a serpenyőben maradt zsiradékba tesszük, és takaréklángon 4 perc alatt átsütjük. A vizet, a bort meg a tejszínt hozzáöntjük, és a sült húsgombócokat is visszarakjuk, megsózzuk.

4. Felforraljuk, majd a lángot mérsékelve, fedő nélkül, 20 percig főzzük, hogy a zöldség megpuhuljon és a mártás is besűrűsödjön, időnként megkeverjük.

Ez a fogás akár 2 nappal korábban is elkészíthető.
Csirke-egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1447 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Csirke-egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
most van szezonja