Csirke-tortilla

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke-tortilla
Adag: 2 tepsi (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tetejére:
13 dkg apróra vágott debreceni kolbász
1 evőkanál olaj
2 kiskanál chiliszósz
1 nagyobb fej összevágott vöröshagyma
1 db kimagozott, összevágott zöldpaprika
20 dkg reszelt edami sajt
A tortillához:
2 és fél dl finomszemcséjű kukoricaliszt
1 és ¼ dl víz
6 dkg vaj
2 és fél dl búzaliszt

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. Két tepsit olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk.

2. A tortillához a kétféle lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

3. A tésztát enyhén meglisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk, majd nyolcfelé osztjuk, és egyenként 10 cm átmérőjű lappá nyújtjuk. A tepsikre fektetve a sütőben 15 percig sütjük.

4. A tetejére valóhoz az olajat teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a húst hozzáadva erős lángon, kevergetve, 4 percig pirítjuk, hogy a levét elpárologja. Közben az összetapadt hússzemeket villával szétbontjuk. A chilimártást, a hagymát és a paprikát beleforgatjuk, és még 3 percig erős lángon sütjük.

5. A tésztalapokat paradicsompürével megkenjük, a csirkevagdalékot ráhalmozzuk, a sajttal megszórjuk, és még 10 percre a sütőbe visszatoljuk, hogy a sajt ráolvadjon.

Csirke-tortilla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1615 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Csirke-tortilla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
pinterest