Tandoori csirkeburger
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6 főre
A mártáshoz:
vagy
Elkészítés:
1. Valamennyi burgerhez valót alaposan összedolgozzunk, és 6 részre osztjuk. Először gömböket formázunk belőle, majd 1 cm vastagra ellapítjuk. A további felhasználásig letakarva a hűtőszekrénybe tesszük.
2. A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, és ezt is behűtjük.
3. A grillt vagy egy teflonserpenyőt megforrósítunk, vékonyan kiolajozzuk, és a húspogácsákat belerakva közepes hőfokon mindkét oldalán 7-7 percig sütjük. A hideg mártás kíséretében azonnal tálaljuk.
A csirkehús a legpraktikusabb alapanyaga a vagdalt ételnek, mivel a legváltozatosabb ízesítéssel készülhet, ugyanakkor könnyű, zsírszegény.