Tandoori csirkeburger

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tandoori csirkeburger
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál citromlé
13 dkg zsemlemorzsa
2 kiskanál őrölt kömény
2 kiskanál őrölt koriander
1 kiskanál gyömbérpor
1 mokkáskanál currypor
1 kiskanál joghurt
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
A mártáshoz:
2 evőkanál joghurt
1 dl szűrt mangóbefőtt
vagy

Elkészítés:

1. Valamennyi burgerhez valót alaposan összedolgozzunk, és 6 részre osztjuk. Először gömböket formázunk belőle, majd 1 cm vastagra ellapítjuk. A további felhasználásig letakarva a hűtőszekrénybe tesszük.

2. A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, és ezt is behűtjük.

3. A grillt vagy egy teflonserpenyőt megforrósítunk, vékonyan kiolajozzuk, és a húspogácsákat belerakva közepes hőfokon mindkét oldalán 7-7 percig sütjük. A hideg mártás kíséretében azonnal tálaljuk.

A csirkehús a legpraktikusabb alapanyaga a vagdalt ételnek, mivel a legváltozatosabb ízesítéssel készülhet, ugyanakkor könnyű, zsírszegény.
Tandoori csirkeburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1310 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Tandoori csirkeburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
hírlevél