Thai babos csirke

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Thai babos csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg összevágott paradicsom
2 evőkanál olaj
2 nagyobb fej lilahagyma
2 és fél dl víz
1 csokor összevágott bazsalikomlevél
2 evőkanál friss, összevágott koriander
A fűszeres mártáshoz:
¾ dl víz
1 kiskanál őrölt kömény
1 kiskanál őrölt kurkuma
3 kiskanál édesnemes pirospaprika
2 szál összevágott újhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 kiskanál reszelt citromhéj
2 kisebb erős, összevágott zöldpaprika

Elkészítés:

1. A nyolcrét vágott lilahagymát az olajon teflonserpenyőben vagy wokban megpirítjuk. A darált húst beleforgatva erős lángon, kevergetve, 4 perc alatt szárazra sütjük; közben az összetapadt húsdarabkákat villával szétbontjuk.

2. A fűszeres mártáshoz az újhagymát a fokhagymával, a citromhéjjal, a csípős paprikával, a paprikaporral, a kurkumával, a köménnyel meg a vízzel turmixoljuk.

3. A mártást a húsra öntve 1 percig sütjük. A paradicsomot, a vizet meg a leszűrt, félbevágott babot hozzáöntjük, a húsleveskockát belemorzsoljuk, és lefedve 5 percig pároljuk. Végül a bazsalikommal és a korianderrel fűszerezzük, majd földimogyoróval megszórva tálaljuk.

Thai babos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1584 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Thai babos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
google+