Mediterrán húsgombócok

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mediterrán húsgombócok
Adag: 6 főre (36 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db közepes méretű padlizsán
4 db , darabolt cukkini
2 db kockára vágott paradicsompaprika
2 db kockára vágott zöldpaprika
3 nagyobb összevágott paradicsom
1 nagyobb csokor friss, összevágott bazsalikom
1 kiskanál oregánó
3 evőkanál paradicsompüré
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 kiskanál szárított rozmaring
10 dkg összevágott földimogyoró
1 evőkanál
2 evőkanál olaj
2 fej karikára vágott vöröshagyma

Elkészítés:

1. A húst a fokhagymával, a rozmaringgal, a földimogyoróval összekeverjük, és egy-egy evőkanálnyit kiszedve, vizes kézzel, 36 kis gombócot formázunk belőle. A további felhasználásig hűtőbe tesszük.

2. A padlizsánt 2 cm-es karikákra vágjuk, besózzuk, és szűrőre fektetve, alá tányért rakva, 15 percig csepegtetjük. Utána a nedvességet leitatjuk róla, és a padlizsánt 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd a dobókocka nagyságúra vágott cukkinit meg a padlizsánt és a paprikát belerakva 5 percig pároljuk. Ekkor a paradicsomot, a paradicsompürét és az oreganót is hozzáadjuk, és lefedve takaréklángon 15 percig pároljuk. A végén a bazsalikommal ízesítjük.

3. Teflonserpenyőt forrósítunk, és olajjal vékonyan kikenjük. A húsgombócokat 12 perc alatt körös-körül szép pirosra sütjük. Papírtörülközőre terítve leitatjuk, majd a zöldséges keverékbe forgatjuk, hogy a mártás a húst bevonja. Pirított kenyérrel kínáljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Mediterrán húsgombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2339 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Mediterrán húsgombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
recept beküldése