Mediterrán húsgombócok



Elkészítés:
1. A húst a fokhagymával, a rozmaringgal, a földimogyoróval összekeverjük, és egy-egy evőkanálnyit kiszedve, vizes kézzel, 36 kis gombócot formázunk belőle. A további felhasználásig hűtőbe tesszük.
2. A padlizsánt 2 cm-es karikákra vágjuk, besózzuk, és szűrőre fektetve, alá tányért rakva, 15 percig csepegtetjük. Utána a nedvességet leitatjuk róla, és a padlizsánt 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd a dobókocka nagyságúra vágott cukkinit meg a padlizsánt és a paprikát belerakva 5 percig pároljuk. Ekkor a paradicsomot, a paradicsompürét és az oreganót is hozzáadjuk, és lefedve takaréklángon 15 percig pároljuk. A végén a bazsalikommal ízesítjük.
3. Teflonserpenyőt forrósítunk, és olajjal vékonyan kikenjük. A húsgombócokat 12 perc alatt körös-körül szép pirosra sütjük. Papírtörülközőre terítve leitatjuk, majd a zöldséges keverékbe forgatjuk, hogy a mártás a húst bevonja. Pirított kenyérrel kínáljuk.