Bárány-kebab piláffal

Adag: 4 főre (8 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál friss, összevágott koriander
1 kisebb fej összevágott vöröshagyma
1 evőkanál édeskömény
1 kiskanál reszelt citromhéj
ízlés szerint
A piláfhoz:
2 csomag előfőzött rizs
10 dl víz
3 evőkanál olaj
1 kiskanál kurkuma
2 fej karikára vágott vöröshagyma

Elkészítés:

1. A darált húst a hagymával, a korianderrel, az édesköménnyel és a citromhéjjal összedolgozzuk, kissé megsózzuk. 8 részre osztjuk, és ezeket kolbászformára alakítva fémnyársra vagy hurkapálcikára húzzuk (1. kép). A további felhasználásig hűtőbe tesszük.

2. A piláfhoz a hagymát az olajban megfonnyasztjuk, majd a kurkumát hozzáadva (2. kép) 1 percig pároljuk. A tasakból kibontott rizst beleöntjük, és kevergetve 1 percig sütjük.

3. A vízzel felöntjük, a leveskockát belemorzsoljuk, és jól záródó fedővel letakarva nagyon kis lángon puhára pároljuk. Ha a rizs már puha, de még nem száraz, fedő nélkül párologtatjuk (3. kép). A tűzről levéve, betakarva még 5 percig állni hagyjuk. Tálalás előtt villával megkeverjük.

4. A grillt vagy teflonserpenyőt olajjal vékonyan kikenjük, és a kebabokat belerakva (4. kép) körös-körül 12 percig sütjük. A rizzsel bélelt tálra fektetve adjuk az asztalra.

Bárány-kebab piláffal Bárány-kebab piláffal Bárány-kebab piláffal Bárány-kebab piláffal
Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
A vagdalt húsok ízesítéséhez kedvünk szerint használjunk sót, őrölt borsot és különféle zöldfűszereket. Egy kiskanálnyi vagdaltat süssünk ki előre, hogy az ízesítését ellenőrizhessük.
Bárány-kebab piláffal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2471 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Bárány-kebab piláffal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
szótár