Fűszeres palacsintatorta



Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A tepsit olvasztott vajjal vagy olajjal kikenjük. A palacsintához a kétféle lisztet a tojással, a vízzel (1. kép) és sóval alaposan összedolgozzuk, 30 percig pihentetjük.
2. Egy kis merőkanálnyi tésztamasszát kiolajozott, 18 cm átmérőjű palacsintasütőbe öntünk, kissé „megringatjuk", hogy szétfolyjon, és mindkét felén megsütjük. Tányérra csúsztatva (2. kép) letakarjuk, amíg valamennyi palacsintát ki nem sütöttük. Ebből a mennyiségből kb. 9 palacsinta lesz.
3. A töltelékhez az olajon a hagymát megfonnyasztjuk, majd a kétféle összevágott paprikát, a fokhagymát belerakva (3. kép), takaréklángon, 2 percig sütjük. A húst beleforgatva erős lángon, kevergetve, 4 percig pirítjuk, amíg a felesleges levét el nem párologja. Villával az összetapadó kis húsdarabkákat szétbontjuk. Az összevagdalt paradicsomot és a paradicsompürét hozzáadva, lefedve megpuhítjuk, időnként megkeverjük. Végül a babot is beleöntve összeforgatjuk és átmelegítjük.
4. Az első palacsintát a tepsire fektetjük, 3 evőkanál tejszínnel és a húsos mártással megkenjük (4. kép). Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére üres palacsinta kerüljön. A háromféle sajtot a tetejére terítjük, és 30 percig sütjük. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |