Fűszeres palacsintatorta

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A báránytöltelékhez:
7 dkg krémsajt
7 dkg reszelt parmezán sajt
30 dkg hámozott, összevágott paradicsom
1 doboz szűrt konzerv vörösbab
vagy
7 dkg puha sajt
2 db hegyes, darabolt erős paprika
1 dl tejszín
2 gerezd tört fokhagyma
1 nagyobb fej összevágott vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 db kimagozott, összevágott zöldpaprika
1 kis doboz paradicsompüré
ízlés szerint
ízlés szerint
A palacsintához:
13 dkg búzadara
1 db simára kevert tojás
1 csipet
3 ¾ dl víz

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A tepsit olvasztott vajjal vagy olajjal kikenjük. A palacsintához a kétféle lisztet a tojással, a vízzel (1. kép) és sóval alaposan összedolgozzuk, 30 percig pihentetjük.

2. Egy kis merőkanálnyi tésztamasszát kiolajozott, 18 cm átmérőjű palacsintasütőbe öntünk, kissé „megringatjuk", hogy szétfolyjon, és mindkét felén megsütjük. Tányérra csúsztatva (2. kép) letakarjuk, amíg valamennyi palacsintát ki nem sütöttük. Ebből a mennyiségből kb. 9 palacsinta lesz.

3. A töltelékhez az olajon a hagymát megfonnyasztjuk, majd a kétféle összevágott paprikát, a fokhagymát belerakva (3. kép), takaréklángon, 2 percig sütjük. A húst beleforgatva erős lángon, kevergetve, 4 percig pirítjuk, amíg a felesleges levét el nem párologja. Villával az összetapadó kis húsdarabkákat szétbontjuk. Az összevagdalt paradicsomot és a paradicsompürét hozzáadva, lefedve megpuhítjuk, időnként megkeverjük. Végül a babot is beleöntve összeforgatjuk és átmelegítjük.

4. Az első palacsintát a tepsire fektetjük, 3 evőkanál tejszínnel és a húsos mártással megkenjük (4. kép). Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére üres palacsinta kerüljön. A háromféle sajtot a tetejére terítjük, és 30 percig sütjük. Úgy szeleteljük, mint a tortát.

Fűszeres palacsintatorta Fűszeres palacsintatorta Fűszeres palacsintatorta Fűszeres palacsintatorta
Tejszín helyett tejfölt is vehetünk hozzá, de a savóját előtte csorgassuk le, különben eláztatja a palacsintát.
Fűszeres palacsintatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2785 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Fűszeres palacsintatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
google+