Penne zöldséges báránnyal

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Penne zöldséges báránnyal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg hámozott, összevágott paradicsom
15 dkg darabolt gombafej
½ doboz szűrt fehérbabkonzerv
50 dkg penne
vagy
50 dkg vastag csőtészta
2 evőkanál olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db kimagozott, összevágott pirospaprika
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
13 dkg feta sajt
vagy
13 dkg gomolyasajt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A nyolcrét vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, és a fokhagymát hozzáadva, 1 percig sütjük. A darált húst beleforgatva erős lángon, kevergetve, 4 percig sütjük; közben az összetapadt apró húsdarabkákat villával szétbontjuk.

2. A félbevágott apró szemű gombát, a paprikát, a paradicsomot, a paradicsompürét hozzáadjuk, és takaréklángon, időnként megkeverve, 10 percig pároljuk.

3. A tésztát sóval és evőkanálnyi olajjal ízesített vízben megfőzzük, leszűrjük, és 4 levesestányérba osztjuk. A zöldséges bárányt a közepére halmozzuk, és a sajtot rámorzsoljuk, a laskára vágott bazsalikommal megszórjuk.

A húsos mártást 2 nappal korábban is megfőzhetjük, és folpackkal letakarva a hűtőszekrényben tárolhatjuk. Felmelegítve, a frissen kifőzött tésztára öntve tálaljuk. Fagyasztani nem szabad!
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Penne zöldséges báránnyal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1536 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Penne zöldséges báránnyal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
lexikon