Tejszínes húsgombócok

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tejszínes húsgombócok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl tejföl
2 és fél dl fehérbor
50 dkg darált hús
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
2 és fél dl víz
2 nagyobb fej lilahagyma
2 evőkanál olaj
1 csokor összevágott snidling
2 gerezd zúzott fokhagyma
13 dkg zsemlemorzsa
1 db simára kevert tojás

Elkészítés:

1. A darált húst a snidlinggel, a fokhagymával, a morzsával és a tojással összedolgozzuk. Evőkanálnyi masszából vizes kézzel gombócokat formázunk.

2. Teflonserpenyőben olajat forrósítunk, és a húsgombócokat köröskörül 4 percig sütjük benne. Papírtörülközőre terítve leitatjuk.

3. A visszamaradt olajban a nyolcrét vágott hagymát aranysárgára sütjük, a vízzel meg a borral felengedjük, a leveskockát belemorzsoljuk. Felforraljuk, és fedő nélkül 10 percig főzzük, hogy a felére besűrűsödjön.

4. A tejföllel gazdagítjuk, és a húsgombócokat belerakva 10 percig főzzük. A végén még a petrezselymet is belekeverjük.

A recepthez használhatunk darált sertés- és borjúhúst vegyesen.
Tejszínes húsgombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3312 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Tejszínes húsgombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
most van szezonja