Tarka piskótabombák

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tarka piskótabombák
Adag: 1 tepsi (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csomag piros tortazselé
1 adag otthon készített friss piskóta
vagy
pár csepp mandulaaroma
5 dl víz
1 csomag tortazselé-por
A kikenéshez:
igény szerint olaj
vagy
igény szerint olvasztott vaj

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. 30 kis kerek mély formát (vagy ennyi mélyedéssel ellátott sütőlapot) olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A piskótát az előírásnak megfelelően összeállítjuk, és a kis formákba töltve 15 perc alatt aranysárgára sütjük. A formákból rácsra vagy deszkára átszedve kihűtjük.

2. A piros színű zseléport 1 dl hideg vízben simára keverjük. Másfél dl vizet felforralunk, a zselés levet beleöntjük, és kevergetve fél percig főzzük. 15 kicsi fánkot belemártunk, majd kókuszreszelékbe forgatunk.

3. A színtelen zseléport hasonlóan elkészítjük, a tűzről levéve a mandulaeszenciát is belekeverjük, amitől halványzöld lesz, és a maradék tésztát az előzőekhez hasonlóan a zselébe mártjuk, majd kókuszba forgatjuk. Rácsra fektetve hagyjuk megdermedni, és tálalásig a hűtőszekrényben tartjuk.

Piskóta

Piskóta
12 db tojás
1 csipet
1 db héja citrom
25 dkg finomliszt

Óvatosan szétválasztjuk a tojás fehérjét és a sárgáját. A fehérjébe csepp sárgája se kerüljön, mert nem lehet habbá felverni.

A tojás sárgákat a cukor felével addig keverjük, míg térfogata a háromszorosa nő.

A maradék cukorral és sóval kemény habbá verjük fel a tojás fehérjét, majd ebből keveset a sárgájához keverünk. Utána könnyedén az egész habot belekeverjük. Végül a citromhéjat és a megszitált lisztet keverjük hozzá.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy kerek tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 120 C fokon megsütjük.

A sütő alsó rácsára néhány ujjnyi vizet tartalmazó hőálló edényt helyezünk. A felette lévő rácsra helyezzük a sütőtepsit.

Amennyiben nem tortának készítjük sütés előtt tetejét megszórhatjuk, lisztbe forgatott magozott meggyel.

Ugyanígy készíthetjük el a kakaós piskótát is, a kakaóport a liszttel együtt adjuk a masszához. A liszt mennyiségét annyival csökkentjük, ahány evőkanál kakaóport adunk hozzá.

Tarka piskótabombák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1867 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ötletek gyerekzsúrra Ötletek gyerekzsúrra
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vendéglátás sok örömet, de néha fejfájást is okoz. Különösen, ha a gyerekek baráti köréről van szó, s jó étvágyú, a különleges, tetszetős meglepetéseket is kedvelő gyereksereg kedvében akarunk járni. Ez a kötet... bővebben...
Tarka piskótabombák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ötletek gyerekzsúrra Ötletek gyerekzsúrra
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vendéglátás sok örömet, de néha fejfájást is okoz. Különösen, ha a gyerekek baráti köréről van szó, s jó étvágyú, a különleges, tetszetős meglepetéseket is kedvelő gyereksereg kedvében akarunk járni. Ez a kötet... bővebben...
ételfotó