Fűszeres roston sült fasírt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres roston sült fasírt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
25 dkg zsemlemorzsa
2 gerezd zúzott fokhagyma
8 szál összevágott újhagyma
A pácléhez:
másfél dl joghurt
1 evőkanál citromlé
1 kiskanál őrölt kurkuma
1 kiskanál gyömbér
2 kisebb hegyes, apróra vágott paprika
1 kisebb fej összevágott vöröshagyma
3 kiskanál édesnemes pirospaprika
½ mokkáskanál currypor
1 kiskanál reszelt citromhéj

Elkészítés:

1. A darált húst a morzsával, a fokhagymával és az újhagymával összedolgozzuk. Púpozott evőkanálnyit kiszedve belőle, vizes kézzel, 8 gombócot formázunk belőle, és lapos tepsire fektetjük.

2. A pácléhez a joghurtot a hagymával, a hegyes paprikával, a gyömbérrel, a kurkumával, a curryporral, a pirospaprikával, a citromhéjjal és -lével turmixoljuk.

3. A páclevet a húsgombócokra öntjük, és folpackkal letakarva több órára jégbe hűtjük, időnként a húst a pácban megfordítjuk. Végül a húsgombócokat lecsepegtetjük, de a páclevet megőrizzük.

4. A húsgombócokat egy kevés olajjal megkent hideg grillre fektetjük, és erős lángon 15 percig sütjük. Közben megforgatjuk, és a félretett páclével kenegetjük.

A húsgombócokat már kora délelőtt bepácolhatjuk, de csak tálalás előtt sütjük. Megfagyasztani nem szabad.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Fűszeres roston sült fasírt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2334 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Fűszeres roston sült fasírt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
recepttár