Vagdalt lepény fűszeres almával



Elkészítés:
1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, összetörjük, de nem túl finomra. A darált húst, a hagymát, a tojást meg a fűszereket hozzáadjuk, és összegyúrva 20 cm átmérőjű lapos korongot formázunk belőle.
2. Egy 20 cm átmérőjű teflonserpenyőt kissé kiolajozunk, és a húscipót belefektetve, közepes lángon, 8 percig sütjük. A fasírtot forró tálra borítjuk. Most a serpenyőt papírtörülközővel kitöröljük, újra kiolajozzuk, és a húscipót a másik felével újra belefektetjük. Ezen a felén is 8 percig sütjük. Fűszeres almával kínáljuk.
3. A fűszeres almához meghámozzuk, kimagozzuk, felszeleteljük az almákat. Vajon, takaréklángon, 2 percig pároljuk. A vizet aláöntve, a lekvárral gazdagítva, megfűszerezve, lefedve, 15 percig pároljuk, időnként megkeverjük.