Vagdalt lepény fűszeres almával

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vagdalt lepény fűszeres almával
Adag: 6-8 főre (12 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg hámozott, kockára vágott burgonya
1 fej összevágott vöröshagyma
2 kiskanál szárított zsálya
1 nagyobb csokor összevágott snidling
1 db simára kevert tojás
2 kiskanál olaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A fűszeres almához:
3 db alma
2 evőkanál lekvár
½ kiskanál fűszerkeverék
½ kiskanál gyömbérpor
2 dkg vaj
1 dl víz

Elkészítés:

1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, összetörjük, de nem túl finomra. A darált húst, a hagymát, a tojást meg a fűszereket hozzáadjuk, és összegyúrva 20 cm átmérőjű lapos korongot formázunk belőle.

2. Egy 20 cm átmérőjű teflonserpenyőt kissé kiolajozunk, és a húscipót belefektetve, közepes lángon, 8 percig sütjük. A fasírtot forró tálra borítjuk. Most a serpenyőt papírtörülközővel kitöröljük, újra kiolajozzuk, és a húscipót a másik felével újra belefektetjük. Ezen a felén is 8 percig sütjük. Fűszeres almával kínáljuk.

3. A fűszeres almához meghámozzuk, kimagozzuk, felszeleteljük az almákat. Vajon, takaréklángon, 2 percig pároljuk. A vizet aláöntve, a lekvárral gazdagítva, megfűszerezve, lefedve, 15 percig pároljuk, időnként megkeverjük.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Vagdalt lepény fűszeres almával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2326 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Vagdalt lepény fűszeres almával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
twitter