Spanyol krokettek babsalátával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spanyol krokettek babsalátával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 kiskanál hagymasó
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kiskanál chilipor
1 kiskanál őrölt kömény
A babsalátához:
½ kiskanál csípős francia mustár
2 evőkanál almaecet
¾ dl olívaolaj
1 fej karikára vágott lilahagyma
1 kiskanál méz

Elkészítés:

1. A darált húst a fokhagymával, a fűszerekkel és a mártással alaposan összedolgozzuk. 12 részre osztjuk, és mindegyikből vizes kézzel 12 cm hosszú rudat formázunk.

2. A salátához a babot leszűrjük, és vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymával salátástálban összekeverjük. Az olajat az ecettel, a mézzel .és a mustárral simára keverjük, és a babra öntjük.

3. A grillt vagy teflonserpenyőt megforrósítjuk, vékonyan kiolajozzuk, és a kroketteket mérsékelt tűzön köröskörül 10-12 perc alatt szép pirosra sütjük. A babsalátával tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Spanyol krokettek babsalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1476 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Spanyol krokettek babsalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
facebook