Spanyol krokettek babsalátával
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6 főre
A babsalátához:
Elkészítés:
1. A darált húst a fokhagymával, a fűszerekkel és a mártással alaposan összedolgozzuk. 12 részre osztjuk, és mindegyikből vizes kézzel 12 cm hosszú rudat formázunk.
2. A salátához a babot leszűrjük, és vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymával salátástálban összekeverjük. Az olajat az ecettel, a mézzel .és a mustárral simára keverjük, és a babra öntjük.
3. A grillt vagy teflonserpenyőt megforrósítjuk, vékonyan kiolajozzuk, és a kroketteket mérsékelt tűzön köröskörül 10-12 perc alatt szép pirosra sütjük. A babsalátával tálaljuk.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.