Húspogácsák paradicsomos vajjal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húspogácsák paradicsomos vajjal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg főtt rizs
2 evőkanál olaj
2 kiskanál currypor
A paradicsomos vajhoz:
40 dkg hámozott, összevágott paradicsom
6 dkg vaj
2 kiskanál kristálycukor
2 kiskanál francia mustár
2 kiskanál őrölt koriander
2 kiskanál őrölt kömény
1 evőkanál gyömbérpor
1 nagyobb fej összevágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 evőkanál paradicsompüré
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A darált húst a rizzsel meg a curryporral alaposan összedolgozzuk. 8 egyforma gombócot formázunk belőle.

2. Az olajat teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a kis húsgombócokat, közepes lángon, 3-3 percig mindkét oldalukon megsütjük. Kiszedve papírtörülközőre terítjük, és melegen tartjuk.

3. A paradicsomos vajhoz a 2 evőkanál olajban a hagymát megfonnyasztjuk, és a fokhagymát meg a gyömbért hozzáadjuk, 1-2 percig pároljuk. A köményt, a koriandert, a mustárt, a cukrot, a paradicsompürét és a paradicsomot is beleforgatjuk, és kevergetve addig pároljuk, amíg a paradicsom meg nem puhul, a mártás be nem sűrűsödik. Utána langyosra hűtjük és turmixoljuk. A vajat is beleverjük, és ha jó sima, a húsgombócokra öntve kínáljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Húspogácsák paradicsomos vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1926 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Húspogácsák paradicsomos vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
recept beküldése