Húspogácsák paradicsomos vajjal



Elkészítés:
1. A darált húst a rizzsel meg a curryporral alaposan összedolgozzuk. 8 egyforma gombócot formázunk belőle.
2. Az olajat teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a kis húsgombócokat, közepes lángon, 3-3 percig mindkét oldalukon megsütjük. Kiszedve papírtörülközőre terítjük, és melegen tartjuk.
3. A paradicsomos vajhoz a 2 evőkanál olajban a hagymát megfonnyasztjuk, és a fokhagymát meg a gyömbért hozzáadjuk, 1-2 percig pároljuk. A köményt, a koriandert, a mustárt, a cukrot, a paradicsompürét és a paradicsomot is beleforgatjuk, és kevergetve addig pároljuk, amíg a paradicsom meg nem puhul, a mártás be nem sűrűsödik. Utána langyosra hűtjük és turmixoljuk. A vajat is beleverjük, és ha jó sima, a húsgombócokra öntve kínáljuk.