Paprikás húsgombócok tésztával

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paprikás húsgombócok tésztával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kimagozott, karikára vágott zöldpaprika
1 dl tejföl
1 kis doboz paradicsompüré
½ dl víz
1 db simára kevert tojás
3 ¾ dkg zsemlemorzsa
½ kiskanál bors
1 evőkanál szárított oregánó
4 evőkanál olaj
1 nagyobb fej karikára vágott vöröshagyma
1 evőkanál liszt
2 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál őrölt kömény

Elkészítés:

1. A darált húst a morzsával, a tojással, a borssal és az oreganóval alaposan összedolgozzuk. Evőkanállal kiszaggatva, vizes kézzel 30 kis gombócot formázunk belőle.

2. Teflonserpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk, és a kis gombócokat közepes lángon, időnként megfordítva, 5 perc alatt szép pirosra sütjük. (Kisebb adagokban süssük, mert egyszerre nem fér a serpenyőbe.)

3. A maradék 2 evőkanál olajban a hagymát megfonnyasztjuk, majd a paprikával, időnként megkeverve, 2 perc alatt megpároljuk. A serpenyőben visszamaradt olajat megforrósítjuk, liszttel megszórjuk, majd a pirospaprikát és a köményt is belehintjük. A vízzel felöntjük, a leveskockát belemorzsoljuk, és 2 percig forraljuk. A paradicsompürével és a babérlevéllel fűszerezzük, kissé megsózzuk, és ha felforrt, a kis húsgombócokat belerakjuk. Lefedve, kis lángon, 20 percig főzzük. Utána a fedőt levéve még 15 percig a tűzön hagyjuk, időnként megkeverjük.

4. A tésztát lobogó forró sós vízben megfőzzük, leszűrjük, meleg tálra terítjük. A húsgombócokat rárakjuk. A levét tejföllel gazdagítva a húsgombócokra öntjük. Azonnal kínáljuk.

Paprikás húsgombócok tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1970 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Paprikás húsgombócok tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
twitter