Töltött paradicsom

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött paradicsom
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 nagyobb kemény paradicsom
2 kiskanál olívaolaj
1 kiskanál szárított oregánó
1 evőkanál grillmártás
2 evőkanál paradicsompüré
1 kisebb fej összevágott vöröshagyma
1 evőkanál olaj
¾ dl forró víz
dkg kuszkusz
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. Egy mély tűzálló tálat kiolajozunk. A kuszkuszt egy tálban vízzel leforrázzuk, 15 percig állni hagyjuk. Utána a felesleges vizet leöntjük róla. Az olajat teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a hagymát megfonnyasztjuk. A húst beleforgatva (1. kép) 5 percig, erős lángon, kevergetve sütjük, villával a húsdarabokat szétbontjuk. A tűzről levéve a felesleges nedvességet leöntjük róla, majd langyosra hűtjük.

2. A kuszkuszt, a marinált paprikacsíkokat, a paradicsompürét, a grillmártást meg a fűszereket belerakva (2. kép) megsózzuk.

3. A paradicsomok tetejéről egy lapot levágunk, és a belsejét kiszedjük (3. kép). Az üregbe húsvagdalékot töltünk, és a tetőt ráfektetjük.

4. A paradicsomokat olajjal megkenjük (4. kép), és egymástól 3 cm távolságra tűzálló tálban 35 percig sütjük.

Töltött paradicsom Töltött paradicsom Töltött paradicsom Töltött paradicsom
Töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1881 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
twitter