Töltött paradicsom



Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. Egy mély tűzálló tálat kiolajozunk. A kuszkuszt egy tálban vízzel leforrázzuk, 15 percig állni hagyjuk. Utána a felesleges vizet leöntjük róla. Az olajat teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a hagymát megfonnyasztjuk. A húst beleforgatva (1. kép) 5 percig, erős lángon, kevergetve sütjük, villával a húsdarabokat szétbontjuk. A tűzről levéve a felesleges nedvességet leöntjük róla, majd langyosra hűtjük.
2. A kuszkuszt, a marinált paprikacsíkokat, a paradicsompürét, a grillmártást meg a fűszereket belerakva (2. kép) megsózzuk.
3. A paradicsomok tetejéről egy lapot levágunk, és a belsejét kiszedjük (3. kép). Az üregbe húsvagdalékot töltünk, és a tetőt ráfektetjük.
4. A paradicsomokat olajjal megkenjük (4. kép), és egymástól 3 cm távolságra tűzálló tálban 35 percig sütjük.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |