Piknik-hamburger tejfölös tormával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Piknik-hamburger tejfölös tormával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
igény szerint hamburgerzsemle
1 db simára kevert tojás
5 csepp Tabasco-szósz
½ kiskanál reszelt citromhéj
2 és fél dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint fejes saláta
A tejfölös tormához:
2 evőkanál ecetes torma
2 dl tejföl
1 csipet porcukor
1 csipet

Elkészítés:

1. A darált húst a morzsával, a citromhéjjal, a Tabasco-mártással és a tojással alaposan összedolgozunk. 6 részre osztjuk, vizes kézzel gombócokká formázzuk, majd 1,5 cm vastag korongokká lapítjuk. A további felhasználásig hűtőbe tesszük.

2. A tejfölös tormához a hozzávalókat simára keverjük, csipetnyi sóval és cukorral ízesítjük. Tálalásig ezt is a hűtőszekrénybe helyezzük.

3. A grillt vagy teflonserpenyőt vékonyan megolajozzuk, és a húspogácsákat közepes tűzön, mindkét oldalukon 8-8 percig sütjük. A hamburgerzsemlét kettévágjuk, és mindegyik felére először salátát terítünk, majd a húspogácsát ráfektetjük.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Piknik-hamburger tejfölös tormával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1069 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Piknik-hamburger tejfölös tormával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
recepttár