Húsgombócok tésztaágyban

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A húsgombócokhoz:
4 szál összevágott újhagyma
1 evőkanál szójaszósz
5 dkg zsemlemorzsa
1 db simára kevert tojás
A körethez:
10 dkg spagetti
20 dkg gyalult fehérkáposzta
½ dl szilvaszósz
1 evőkanál szójaszósz
5 dl víz
2 evőkanál olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 nagy kimagozott, csíkokra vágott paradicsompaprika
2 gerezd tört fokhagyma
1 kiskanál gyömbérpor
1 kis doboz konzerv bambuszrügy
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A darált húst az újhagymával, a szójamártással, a zsemlemorzsával és a tojással összedolgozzuk. Egy-egy evőkanálnyi húsmasszából vizes kézzel gombócokat formázunk, és az olajban, kisebb adagokban, körös-körül 4 percig sütjük. Papírtörülközőn leitatjuk.

2. A spagettiket kettétörjük, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük.

3. A nyolcrét vágott hagymát az olajban megfonnyasztjuk, és a paprikát hozzáadva erős lángon 2 percig sütjük. A fokhagymát, a káposztát meg a gyömbérport beleforgatjuk, és 1 percig sütjük. Végül a bambuszrügyet és a kisütött húslabdákat beletesszük, és még 2 percig együtt pároljuk.

4. A leveskockát a vízben feloldjuk. Ebből egy keveset keményítővel simára keverünk, majd a többi levessel, a szójamártással és a szilvasziruppal együtt a húsos zöldséghez öntve még addig hagyjuk a tűzön, amíg a húslabdák meg nem puhulnak. A tésztával összekeverve tálaljuk.

Húsgombócok tésztaágyban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1348 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Húsgombócok tésztaágyban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
könyvek