Fasírt mandulás krumplibundában
Elkészítési idő:
105 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 sütőforma (8 főre)
Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. Egy kerek, 20 cm átmérőjű formát kizsírozunk. A húst a zsemlemorzsával, a zellerrel, a kétféle hagymával, a joghurttal, a tojásokkal, a fűszerekkel összedolgozzuk, megsózzuk.
2. A formába nyomkodjuk, és a sütőben 75 perc alatt megsütjük.
3. A pástétom szélét meglazítva tűzálló tálra borítjuk, és az áttört burgonyával bevonjuk, mandulával megszórjuk. Most már erősebb lánggal (210 °C-kal) 15 perc alatt szép pirosra sütjük. Cikkekre vágjuk.
A főtt, tört burgonya és a joghurt kiméréséhez használjuk ugyanazt a mérőedényt, csészét vagy poharat.