Fasírt mandulás krumplibundában

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fasírt mandulás krumplibundában
Adag: 1 sütőforma (8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg hámozott, szeletelt mandula
2 és fél dl főtt, tört burgonya
2 és fél dkg zsemlemorzsa
1 fej hámozott, reszelt zeller
1 nagyobb fej összevágott vöröshagyma
1 evőkanál őrölt gyömbér
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál currypor
2 dl joghurt
2 db simára kevert tojás

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. Egy kerek, 20 cm átmérőjű formát kizsírozunk. A húst a zsemlemorzsával, a zellerrel, a kétféle hagymával, a joghurttal, a tojásokkal, a fűszerekkel összedolgozzuk, megsózzuk.

2. A formába nyomkodjuk, és a sütőben 75 perc alatt megsütjük.

3. A pástétom szélét meglazítva tűzálló tálra borítjuk, és az áttört burgonyával bevonjuk, mandulával megszórjuk. Most már erősebb lánggal (210 °C-kal) 15 perc alatt szép pirosra sütjük. Cikkekre vágjuk.

A főtt, tört burgonya és a joghurt kiméréséhez használjuk ugyanazt a mérőedényt, csészét vagy poharat.
Fasírt mandulás krumplibundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1955 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Fasírt mandulás krumplibundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
cikkek