Marharagu petrezselymes fánkkal

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marharagu petrezselymes fánkkal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 dkg zsemlemorzsa
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál Worcestershire szósz
3 evőkanál olaj
3 nagyobb fej vöröshagyma
1 és ¼ dl vörösborecet
7 és fél dl víz
vagy
igény szerint liszt
A petrezselymes fánkhoz:
1 nagyobb csokor összevágott petrezselyemzöld
2 dl tej
2 dkg vaj
4 dkg liszt
½ kiskanál sütőpor

Elkészítés:

1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. A darált húst a morzsával, a fokhagymával és a Worcestershire-szósszal összedolgozzuk. Púpozott evőkanálnyit kivéve belőle gömbbé formázzuk. A lisztet zsírpapírra terítve a húsgombócot beleforgatjuk.

2. Teflonserpenyőben olajat forrósítunk, és a húsgombócokat kisebb adagokban körös-körül kb. 4 perc alatt megsütjük. Papírtörülközőn leitatjuk, majd lapos, nagy tűzálló tálba terítjük.

3. A visszamaradt olajban a nyolcrét vágott hagymát, kevergetve, 2 perc alatt aranysárgára sütjük. Az ecetet, a szilvapürét, a vizet és a leveskockát hozzáadjuk, és takaréklángon, kevergetve, 4 percig főzzük, majd a húsgombócokra öntjük.

4. A petrezselymes fánkhoz a sütőporral elkevert lisztet a vajjal ujjbegyünkkel összemorzsoljuk, a petrezselyemmel ízesítjük, és a tejet apránként beleöntve késsel összedolgozzuk. Evőkanállal fánkokat szaggatunk belőle, és a ragu tetejére fektetve a sütőben 30 perc alatt aranysárgára sütjük.

Marharagu petrezselymes fánkkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1480 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Marharagu petrezselymes fánkkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
facebook