Marharagu petrezselymes fánkkal



Elkészítés:
1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. A darált húst a morzsával, a fokhagymával és a Worcestershire-szósszal összedolgozzuk. Púpozott evőkanálnyit kivéve belőle gömbbé formázzuk. A lisztet zsírpapírra terítve a húsgombócot beleforgatjuk.
2. Teflonserpenyőben olajat forrósítunk, és a húsgombócokat kisebb adagokban körös-körül kb. 4 perc alatt megsütjük. Papírtörülközőn leitatjuk, majd lapos, nagy tűzálló tálba terítjük.
3. A visszamaradt olajban a nyolcrét vágott hagymát, kevergetve, 2 perc alatt aranysárgára sütjük. Az ecetet, a szilvapürét, a vizet és a leveskockát hozzáadjuk, és takaréklángon, kevergetve, 4 percig főzzük, majd a húsgombócokra öntjük.
4. A petrezselymes fánkhoz a sütőporral elkevert lisztet a vajjal ujjbegyünkkel összemorzsoljuk, a petrezselyemmel ízesítjük, és a tejet apránként beleöntve késsel összedolgozzuk. Evőkanállal fánkokat szaggatunk belőle, és a ragu tetejére fektetve a sütőben 30 perc alatt aranysárgára sütjük.