Gombás marharagu sajtos polentával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombás marharagu sajtos polentával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A marharaguhoz:
35 dkg apró szemű csiperkegomba
2 evőkanál olaj
2 nagyobb fej összevágott vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
45 dkg paradicsom
2 és fél dl paradicsompüré
1 kiskanál szárított zöldfűszer
ízlés szerint
A sajtos polentához:
10 dkg reszelt edami sajt
3 és fél dkg kukoricaliszt
5 dl tej
5 dl víz
2 kiskanál

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. Egy 18 cm átmérőjű torta- vagy pástétomformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A tejet a vízzel felforraljuk, megsózzuk, és a kukoricalisztet - közben erőteljesen keverve - apránként beleszórjuk. A lángot takarékra állítjuk, és a polentát, élénken keverve, 15 percig főzzük; akkor jó, ha besűrűsödik. Ekkor a sajtot is belekeverjük, és felolvadni hagyjuk. A tésztamasszát az előkészített formába töltve a sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd felszeleteljük.

2. A raguhoz a hagymát az olajon kevergetve megfonnyasztjuk, a fokhagymával fél percig a tűzön hagyjuk, majd a húst beleforgatjuk. Élénken keverve 4 percig sütjük, hogy a nedvessége elpárologhasson. Közben a húsdarabkákat villával szétbontjuk.

3. A gombát, a paradicsomot, a paradicsompürét meg a fűszereket hozzáadva, lefedve, kis lángon, 15 percig pároljuk. Polenta kíséretében tálaljuk.

Gombás marharagu sajtos polentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1293 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Gombás marharagu sajtos polentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
google+