Gombás marharagu sajtos polentával



Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. Egy 18 cm átmérőjű torta- vagy pástétomformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A tejet a vízzel felforraljuk, megsózzuk, és a kukoricalisztet - közben erőteljesen keverve - apránként beleszórjuk. A lángot takarékra állítjuk, és a polentát, élénken keverve, 15 percig főzzük; akkor jó, ha besűrűsödik. Ekkor a sajtot is belekeverjük, és felolvadni hagyjuk. A tésztamasszát az előkészített formába töltve a sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd felszeleteljük.
2. A raguhoz a hagymát az olajon kevergetve megfonnyasztjuk, a fokhagymával fél percig a tűzön hagyjuk, majd a húst beleforgatjuk. Élénken keverve 4 percig sütjük, hogy a nedvessége elpárologhasson. Közben a húsdarabkákat villával szétbontjuk.
3. A gombát, a paradicsomot, a paradicsompürét meg a fűszereket hozzáadva, lefedve, kis lángon, 15 percig pároljuk. Polenta kíséretében tálaljuk.