Fűszeres húspogácsák karamellás hagymával

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres húspogácsák karamellás hagymával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dl tejföl
1 kiskanál szárított kakukkfű
1 kiskanál szárított bazsalikom
1 kiskanál szárított rozmaring
ízlés szerint
A karamellás hagymához:
2 kiskanál méz
3 fej karikára vágott lilahagyma
2 evőkanál fűszeres ecet
1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. A darált húst a fűszerekkel és a tejföllel alaposan elkeverjük. Vizes kézzel 6 gömböt formázunk belőle, és 1,5 cm-esekre lapítjuk. A további felhasználásig hűtőbe tesszük.

2. A karamellás hagymához a hagymát az olajban, kis lángon, puhára, aranysárgára pároljuk. Az ecetet meg a mézet hozzáadjuk, és még 10 percig, gyakran megkeverve, a tűzön hagyjuk.

3. Grillt vagy teflonserpenyőt megforrósítunk, olajjal vékonyan kikenjük, és a húspogácsákat mérsékelt tűzön, mindkét felükön 8-8 percig sütjük. A karamellás hagymával koronázva, salátával tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Dupla mennyiséget is készíthetünk, a felét lefagyasztva tárolhatjuk.
A darált húst mindig vizes kézzel formázzuk.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Fűszeres húspogácsák karamellás hagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1591 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Fűszeres húspogácsák karamellás hagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
recepttár