Mozzarellás hamburger

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mozzarellás hamburger
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg puha sajt
vagy
1 kisebb fej összevágott vöröshagyma
1 kiskanál szárított oregánó
2 kiskanál paradicsompüré
2 db szeletelt paradicsom
néhány szelet kenyér
A pesto-mártáshoz:
1 dl olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb csokor bazsalikomlevél
1 evőkanál földimogyoró
10 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A darált húst a hagymával, az oreganóval és a paradicsommal összedolgozzuk. 6 húsgombócot formázunk belőle, és 1,5 cm vastagra ellapítjuk.

2. A sajtot 3 x 3 cm-es, ujjnyi vastag négyzetekre vágjuk.

3. A húspogácsák közepét kissé benyomjuk, a sajtot ebbe az üregbe fektetjük, és a tetején a húst ráhúzzuk, elegyengetjük. A további felhasználásig hűtőbe tesszük.

4. A pesto-mártáshoz a bazsalikomot a földimogyoróval, a reszelt sajttal és a fokhagymával összeturmixoljuk. Az olajat apránként beleverjük. Kis tálba töltve, folpackkal letakarva szintén a hűtőszekrénybe tesszük.

5. Grillben vagy teflonserpenyőben, amit olajjal vékonyan kikenünk, a hamburgereket mindkét oldalukon 8-8 percig sütjük. Vékony kenyérszeletre 1-1 paradicsomkarikát fektetünk, erre a húspogácsát rakjuk, és a kenyérrel befedve a pestóval kínáljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Mozzarellás hamburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1780 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
Mozzarellás hamburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Variációk vagdalt hússal Variációk vagdalt hússal
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló.... bővebben...
recepttár